Kültür-Spor Hizmetleri Birimi

Üniversitemizde yer alan konferans ve spor salonlarımız; öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın kültürel, sanatsal, sosyal ve spor faaliyetlerine ilgi duymaları, serbest zamanlarını ise ilgi duydukları branşlarda değerlendirebilmeleri için çalışmalar yapabilmesi, yeni ilgi alanları ile birlikte dinlenme ve eğlenme alışkanlığı kazanmaları, öğrenci ve personelimizin beden ve zihin sağlığını koruyarak geliştirmek, öğrencilerimize spor yoluyla yeni arkadaşlıklar ve dostluklar edindirebilmek ile öğrenci topluluklarını faaliyetlerini destekleyerek organizasyonlara katılmalarına katkı sağlamak gibi kültürel ve spor faaliyetleri yıl boyunca düzenlemek amacıyla hizmet vermektedir.

Konferans ve Spor Salonlarında faaliyetlerin eksiksiz yapılabilmesi için, gerekli sistemlerin oluşturulması, spor alanlarının ve kulislerin düzenlenmesi, kültürel faaliyetleri organize etmek ve bu faaliyetlerde ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak, çevre gezileri düzenlemek; Tiyatro, Konser, Konferans, Sergiler, spor müsabakalarını organize etmek, bahsi geçen faaliyetlerde ihtiyaç duyulan malzemeleri temin etmek, üniversitemiz birimlerinden ve öğrenci topluluklarından gelen etkinlik başvuruları ile ilgili talepleri değerlendirmek birimimizce gerçekleştirilmektedir.

Kültür Hizmetleri Birimi; kültürel etkinlikler ve faaliyetlerini düzenlemektedir. Bu kapsamda öğrencilerimizi ilgi alanları doğrultusunda yönlendirerek sosyalleşme süreçlerinin desteklenmesini ve öğrencilerimizin kültürel açıdan kendini geliştirmesine yardımcı olmayı hedeflemektedir.

Başkanlığımız bünyesinde üniversitemiz öğrencileri tarafından çeşitli alanlarda faaliyet gösteren öğrenci toplulukları kurulmuştur. Öğrenci topluluklarımız ilgi alanlarına göre boş zamanlarını değerlendirmek, dinlenme ve eğlenme alışkanlıklarını kazanmalarını sağlamak amacıyla yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlemektedir.

Kültürel etkinlikler ve faaliyetler için Başkanlığımıza bağlı olarak;

Canik  Kampüsünde; 1 adet konferans salonu

Ballıca Kampüsünde; 1 adet konferans salonu

Kavak Kampüsünde; 1 adet konferans salonu olmak üzere toplam 3 adet konferans salonu bulunmaktadır.

Spor Hizmetleri Birimi; öğrencilerimizin spor yapabilmesi için uygun ortam ve olanakları sağlayarak, spora teşvik etmek amacıyla spor etkinlikleri düzenlemektedir. Sporun birey üzerine olan olumlu katkıları ile öğrencilerimizin komplekslerinden arınmış, uyumlu, dinamik, sağlıklı, üretken olabilmelerini ve disiplinle çalışma alışkanlığı kazandırarak enerjilerini olumlu alanlarda kullanmalarını hedeflemektedir.

Üniversitemiz bünyesinde sportif amaçlı olan tüm salon, saha, tesis ve malzemelerin düzgün bir şekilde amacına uygun olarak kullanılmasını sağlamak ve denetlemek birimimizce gerçekleştirilmektedir.

Öğrenci Destek Hattı