Araştırma ve Geliştirme Öğrenci Topluluğu İKARUS, Ulusal ve Uluslararası başarılara imza attı.

Okulumuz takımlarından İKARUS, Samsun Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren bir teknoloji ve inovasyon takımıdır. İKARUS, Bilkent CYPERPARK ve Teknopark alanlarında gerçekleştirdiği teknik gezilerle inovasyon ve teknoloji odaklı şirketleri ziyaret etmiş ve bu ziyaretler sayesinde gelişen teknolojiler ve yenilikçi projeler hakkında bilgi edinme fırsatı yakalamıştır.

Takımımız, yapay zeka destekli yer kontrol istasyonlarına entegre ettiği teknoloji sayesinde Türkiye genelinde birinci olmuş ve yerli üretim ile yenilikçi bir projeyle başarı elde etmiştir. Ayrıca, tamamen yerli tasarım elektrikli motorlar üreterek kendi üretimleri olan hava araçlarında kullanmayı amaçlamıştır. Uluslararası bir yarışmada Savaşan İnsansız Hava Aracı (İHA) kategorisinde finale kalarak takdir toplamıştır aynı zamanda Uluslar Arası Hava Araçları yarışmasın da hava araçlarının tasarım, hız, manevra kabiliyeti ve performansı gibi kriterlere dayalı bir yarışmada performans ödül kazanmıştır.

Takımımız ayrıca Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerini ziyaret ederek önemli hava platformlarını yerinde inceleme fırsatı bulmuştur. Silah üretimi ve tasarım süreçlerini yakından gözlemlemek için Canik ARMS Silah Fabrikası’nı ziyaret etmiştir. Ayrıca, C2 TECH firmasının ürünlerini tanıtmış ve bu alanda uzman olan üst düzey yöneticilerle buluşmuştur.

İKARUS takımı ayrıca alanında uzman kişiler tarafından verilen online eğitimlerle birçok konuda bilgi ve beceri kazanma fırsatı elde etmiştir. Bu eğitimler cfd, cad, cam pcb, haberleşme ve yapay zeka gibi konuları içermektedir. Bu bilgileri Samsun Üniversitesi’nde paylaşarak takımımızın üniversiteye de katkı sağlamayı amaçlamaktadır. İKARUS takımı olarak, teknolojiye ilgi duyan öğrencilerin bir araya geldiği ve inovatif projeler geliştirdiği bir topluluk olarak çalışmalarımıza devam etmektedir.

Topluluğumuza üye olmak için aşağıdaki linkte bulunan formu doldurabilirsiniz.

https://docs.google.com/forms/d/1DcpWTCYNlnHfcQH95HaH_lWctxg5e_SgQQUHrbWwDhg/edit

 

Öğrenci Destek Hattı